TWEE Super SIMPELE Ukelele Akkoorden! ELEANOR RIGBY (Beatles) op Ukelele | Ukelele Lessen

Eleanor Rigby Tutorial/Ukelele Les

Om ukelele te leren spelen, heb je niet zoveel nodig! Het is een stuk makkelijker dan gitaar leren spelen. Ik ga me de komende tijd wat meer op Ukelele Tutorials richten; korte, duidelijke en makkelijke ukelele lessen dus. Dus als je nog een tip of idee hebt voor een nummer, laat het me hieronder weten! Voor vandaag heb ik gekozen voor een super easy nummer van de Beatles: Eleanor Rigby. Je hebt er namelijk maar twee akkoorden voor nodig!

De les is in het begin gericht op super easy ukelele leren spelen; voor beginners dus. Later in het filmpje leg ik wat meer uit over hoe je variatie in het nummer kunt brengen. Door de aanslag met je rechterhand anders te spelen, bijvoorbeeld. En door loopjes te creëren door het akkoord heen, met je linkerhand. Het brengt het nummer meteen naar een hoger level.

Ik hoop dat je wat aan deze les hebt. Laat je je reactie hieronder achter? Ik ben erg benieuwd wat je van de les vindt!

Groetjes en veel kijk- en speel plezier!

Evelyn

Eleanor Rigby Ukelele Tutorial/Les:

 

Het origineel van de Beatles vind je hier terug:

 

Groetjes en veel ukelele plezier!

Evelyn

 

Hier kun je ook overige covers bekijken:

Smells like teen spirit Venus – Blue Suede Shoes – Here comes the sun – Suspicious Minds – I’m yours – Club Tropicana – Black Horse & a Cherry Tree – Like the way I do – Drive By

 

Ukelele4u

Ukelele Workshops en Ukelele (Online) Cursussen 

6 Responses to “TWEE Super SIMPELE Ukelele Akkoorden! ELEANOR RIGBY (Beatles) op Ukelele | Ukelele Lessen

 • Super! Mijn beginners-ukekele heeft niet zo’n mooie klank als die van jou, maar het is heel goed te volgen. Dankjewel.

  • Hoi Elise,

   Super! Fijn om terug te horen! Veel ukelele plezier!

   Groetjes, Evelyn

 • Beste Evelyn,

  Ik heb veel gehad aan je beginners lessen.
  Duidelijke uitleg.

  Groetjes Anita

 • Ik heb met veel plezier dance the night away en eleonor rigby beluisterd. Maar, omdat mijn ukelele nog niet binnen is, heb ik het maar meegespeeld met mijn dwarsfluit. Ik vind dat de ukelele en de dwarsfluit mooi samen klinken. Zodra mijn ukelele binnen is, begin ik meteen met leren spelen.
  Jos.

  • Hoi Jos, Wat leuk! En ben benieuwd hoe de ukelele je gaat bevallen.

   Groetjes en alvast veel uke plezier!

   Evelyn

Laat hier een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BELANGRIJK: Bestellingsoptie Workshops tijdelijk uitgeschakeld ivm Corona situatie
In verband met de onzekere situatie rondom Corona, heb ik besloten om de betaalmogelijkheid bij de workshops tot en met juli uit te schakelen. Het is momenteel heel onzeker wanneer de workshops weer gewoon kunnen plaatsvinden. Vooralsnog zijn alle workshops tot en met eind april geannuleerd. We weten natuurlijk niet hoe het verdere verloop zal zijn. Laten we hopen dat we in het weekend van 2 mei weer ukelele kunnen spelen! Dus vanaf nu kun je een plek reserveren (betaling achteraf) vanaf 2 mei. Dat doe je door een mail te sturen naar info@ukelele4u.nl met je: 1. Datum en locatie waarvoor je wilt reserveren, 2. Je naam, 3. Je adresgegevens en 4. om hoeveel personen het gaat waarvoor je wilt reserveren. En 5. eventueel of er iemand linkshandig is. Je krijgt een bevestiging per mail en ik neem tegen die tijd contact met je op over het wel/niet doorgaan van de workshop en eventueel onder welke voorwaarden. Ik hoop dat je in goede gezondheid blijft en dat we snel weer leuke middagen gaan beleven met elkaar en met de ukelele. Hou je goed! Evelyn
%d bloggers liken dit: