Suspicious Minds | Ukelele Cover

Suspicious Minds, Baby!

 

Elvis Presley

Het is geen geheim dat ik sinds mijn twaalfde echt fan van Elvis Presley ben. Dat wil zeggen, op mijn twaalfde leerde ik (5 jaar na zijn dood) de  ‘King’ kennen via een klasgenootje van me. Hij liep met Elvis boeken onder zijn arm, buttons op zijn spijkerjasje door de gangen van de school. Ik werd nieuwsgierig.

Wat een coole gozer, die Elvis. Met zijn bakkebaarden, kuif en onmetelijke energie en wat een muziek. Maar wel een beetje raar natuurlijk dat ik fan werd van een zanger, die al 5 jaar dood was. Nu denk ik wel eens, 5 jaar dat is zo voorbij, maar toen… pffff… nee dat leek wel honderd jaar eerder… een ander tijdperk. Het stenen tijdperk! Hahaha

Iedere keer als er dan ook maar iets op tv kwam van mijn held, dan was ik erbij, of werd ik zelfs uit mijn bed getrommeld door mijn ouders, omdat Elvis weer op tv was 🙂

Michael Jackson, George Michael en Tina Turner

Ja, ik was echt fan… Totdat ik merkte dat anderen (leeftijdsgenoten) het veel cooler vonden, als je met muziek van dat moment bezig was. En ja, daar was ik ook van moet ik zeggen. Ik was eerst van Duran Duran, Wham (jaja, George Michael vooral), Michael Jackson en zijn Jacksons, later van U2, Simple Minds en Simply Red. Oh ja en Tina Turner niet te vergeten natuurlijk.

John Lennon

Maar Elvis verdween bij mij nooit van het toneel… Ja zelfs mijn zus zag gelijkenissen in mijn aanbidding voor Elvis en haar aanbidding (een paar jaar ervoor) voor John Travolta B-). Hahahaha, en wat vond ik dat absoluut geen vergelijking! En als ik eerlijk ben, vind ik het eigenlijk nog steeds geen vergelijking. Elvis stond voor een verandering van tijdperk, levensstijl, muziek. John Lennon zei ooit: vóór Elvis was er niets… Tja hij heeft wat in beweging gebracht.

Toen, op mijn middelbare school, was ik vooral fan van de jonge Elvis. Stoer, jong, krachtig. Hou ouder ik werd, hoe meer oog ik kreeg voor de overige jaren van zijn leven. Alsof ik in mijn eigen leeftijd met hem ‘meegroeide’. Ik heb tig filmpjes op Youtube, televisie en DVD’s gezien van alles wat er maar te zien was van hem en het liefst zijn concerten, of een docu over zijn tours (That’s the way it is, On Tour en Aloha from Hawaii).

Filmperiode van Elvis

Het gros van zijn films na 1960 vind ik niks; behalve dat films in het algemeen ook ontzettend in ontwikkeling zijn geraakt (en dus zijn ze verouderd), heb ik nooit echt veel aan zijn films gevonden. En dat kwam dan met name door de slappe muziek die erin zat. Uiteraard wat diamantjes als uitzondering daar gelaten, zoals Guitar Man, Blue Hawaii en dergelijke.

Maar wauw, wat een come-back maakte hij in 1968 in zijn zwarte leren pak! Om nog maar te zwijgen over mijn favoriete Elvis’ periode van rond 1970 (That’s the way it is). In die tijd vond ik Elvis op zijn mooist, krachtigst, energiek en meest sexy.

Elvis en zijn muziek kreeg grip op me zo rond mijn twaalfde en het heeft me nooit echt meer los gelaten. Minstens een keer per jaar (meestal wel vaker), zo rond 16 augustus (zijn sterfdatum), krijg ik sowieso weer de Elvis kriebels.

RTL show

In 2009 heb ik zelfs met een RTL programma ‘Waar is Elvis’ mee gedaan en wat een pech had ik, dat Bouke meteen in mijn aflevering zat. Ik was graag doorgegaan naar de finale, maar helaas….


Mijn cover

Met mijn hobby bands speel ik graag af en toe een nummer van Elvis. Ik ga dan weer terug naar mijn eigen roots. Vandaag speel en zing ik Suspicious Minds van the one and only, maar nu op ukelele.

Hoop dat je het wat vindt.

Groetjes!

Evelyn

Hier kun je ook overige covers bekijken:

Smells like teen spirit Venus  Blue Suede Shoes Here comes the sun I’m Yours

 

 

Ukelele4u

Ukelele Workshops en Ukelele (Online) Cursussen 

Trackbacks & Pings

Laat hier een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: