F.A.Q. Veel gestelde vragen

#1 Ik wil de basiscursus bestellen, maar hoe gaat dat in zijn werk?

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, krijg je een overzichtsscherm waarin de download beschikbaar staat. Die kun je hier op dit moment aanklikken en dan zet je hem op je computer. Het beste kun je de cursus op je computer bestellen, dan kun je het Ebook van daaruit of printen, of overzetten naar bijvoorbeeld je iPad of tablet.

Bekijk dit filmpje hier om te zien hoe je de basiscursus kunt bestellen. 

#2 Ik krijg ook een download van het Ebook als ik de cursus bestel. Hoe gaat dat en waar kan ik die terug vinden?

Zie het antwoord op de vorige vraag en bekijk het filmpje hierboven.

 

#3 Ik heb mijn gekochte Ebook gedownload. Hoe kan ik nu de video’s zien?

De video’s bekijk je altijd via de ukelele4u ledensite. Hier is een speciaal afgeschermd gedeelte, waar je jouw lessen kunt bekijken. Je kunt dit bekijken op de computer, maar ook op je iPad of op je smartphone. Je kunt de lessen dus bekijken waar je maar wilt (waar wifi is), dus ook bijvoorbeeld lekker op de bank.

Bekijk dit filmpje om te zien hoe je bij de video’s kunt komen die bij de Basiscursus horen. 

#4 Ik wil mijn wachtwoord van mijn leden account wijzigen. Hoe doe ik dat?

Bekijk het filmpje dat bij de vorige vraag hoort; hier wordt uitgelegd hoe je bij de videolessen kunt komen én hoe je je wachtwoord kunt wijzigen. 

 

#5 Ik heb mijn betaling via mijn iPad of smartphone gedaan. Alles is gelukt, maar nu staat het Ebook op mijn iPad/smartphone. Hoe krijg ik het nu op mijn computer om het daar te bekijken en printen?

Als je Ebook nu op je Ipad/smartphone staat en je wilt het terug op je computer krijgen, dan kun je dit het beste doen via een online opslagruimte zoals bijvoorbeeld Dropbox. Tegenwoordig bevatten veel mailaccounts ook standaard een ‘drive’. Zo heeft Gmail bijvoorbeeld een ‘drive’ gedeelte en Hotmail/outlouk/livemail heeft de zogenaamde ‘onedrive’. Je kunt deze ‘drives’ bereiken door eerst via de computer naar je mail adres te gaan. Dan zie je links of rechts een vak met allemaal kleine blokjes. Als je hierop klikt, zie je ergens een optie van ‘drive’. Op deze plek haal je later je Ebook weer op. Nu ga je naar je tablet/smartphone. Hier download je de app die bij je mail hoort (deze zoek je op in de playstore/appstore). Je kopieert nu het Ebook van de plek op je tablet/smartphone naar deze drive (gmail e.d.). Daarna ga je naar de computer, log je in je email account, ga naar de drive. Hier download je het Ebook en zet hem op een plaats naar keuze op je computer.

 

#6 Ik heb mijn Ebook op de computer staan, maar wil hem graag vanuit mijn iPad/tablet (of smartphone) lezen. Kan dat?

Jazeker kan dat. Eerst zoek je de locatie van het Ebook op je computer op. Met andere woorden: in welke map staat hij? Nu open je op je pc ‘Dropbox’ of een andere online opslagruimte. Tegenwoordig bevatten veel mailaccounts ook standaard een ‘drive’. Zo heeft Gmail bijvoorbeeld een ‘drive’ gedeelte en Hotmail/outlouk/livemail heeft de zogenaamde ‘onedrive’. Je kunt deze ‘drives’ bereiken door eerst via de computer naar je mail adres te gaan. Dan zie je links of rechts een vak met allemaal kleine blokjes. Als je hierop klikt, zie je ergens een optie van ‘drive’. Ga hierheen en zorg dat je het Ebook (je hebt net gekeken waar deze op je pc staat) upload, zodat het in de online opslagruimte (van je mailprogramma of Dropbox) staat. Je Ebook staat nu in de ‘cloud’. Ga naar je tablet/Ipad/smartphone en download het appje dat je in de gamestore/appstore kunt vinden (gmail drive, outlook onedrive of iets dergelijks). Log in op je tablet/ipad/phone in de drive-app. Hier staat nu het Ebook en kun je ergens op je tablet/ipad/phone opslaan.