Het Opstapje – Beginners Cursus

Het Opstapje is dé ideale ukelele cursus, voor iedereen die weinig muziek achtergrond heeft, maar die wél ukelele wil leren spelen. Stel je hebt nog nooit een muziekinstrument gespeeld, je wilt ukelele leren spelen, maar hoe pak je dat aan? Of je bent wel een beetje begonnen, maar je komt er toch niet goed uit. Je vond het al snel toch te moeilijk; omdat de lessen die je online kunt vinden zo snel gaan, onduidelijk zijn en dat je niet weet of je het eigenlijk allemaal wel goed doet… Kun jij dit wel? Ben je wel muzikaal genoeg? En toch: het ziet er zo leuk en gezellig uit; je zou het eigenlijk toch wel willen leren!

Herken je dat? Dan zit je hier goed!

“Ha Evelyn,
Dankjewel dat je zoveel kennis van de ukelele met ons deelt! In je lessen begin je echt bij de basis en het is heel fijn dat jij weet wat een startende ukelelespeler wilt weten! Dankjewel voor je vrolijke (video)lessen, je enthousiasme werkt zeker aanstekelijk! ”

Muzikale groetjes van Sophie!

Allemaal heel begrijpelijk en ik weet dat ik je met deze ukelele cursus juist wel kan helpen! Want er is natuurlijk niks leukers dan om (zeker in deze tijden) een leuke, vrolijke, nieuwe hobby voor jezelf te creëren. Eén waar je heerlijke afleiding hebt en waar je totaal met iets anders bezig bent!

Wist je dat muziek maken ontzettend helend en stress verminderend werkt? Maar goed, dan moet je wel in hele kleine, overzichtelijke stapjes te werk gaan. En dat is precies wat je bij Het Opstapje kunt verwachten!

Vandaag beginnen met Ukelele!

Met Het Opstapje help ik je iedere dag in een korte videoles om steeds verder te komen met het ukelele spelen; je krijgt een reminder via email. Via de ledensite krijg je toegang tot de lessen, met zowel video als geschreven ondersteuning. Ik heb de afgelopen jaren heel veel (ook beginnende) ukelele cursisten begeleid en van hieruit vaak gezien waar je als beginnende ukelele cursist tegenaan loopt. Dingen zoals bijvoorbeeld; hoe houd je je linkerhand nou precies bij het spelen? Hoe houd je je rechterhand? Waarom klinkt het soms nou niet zo mooi als ik wat probeer te spelen? Hoe maak je verschillende strumpatronen? Hoe moet ik dan mijn hand weer houden? Kortom: ik wil ukelele leren spelen, maar het lukt nog niet zo goed en ik weet ook niet precies hoe ik dat moet aanpakken.

Youtuber Evelyn geeft ukelele workshops door het land

Natuurlijk zijn er dan de online lessen op YouTube, waar je wat van kunt leren; maar daar zit niet echt een lijn in, of dat gaat veel te snel. Vaak kun je ook niet precies zien hoe ze hun vingers en handen precies houden… als je een live leraar zou hebben, dan kan diegene je precies vertellen hoe het wel moet en wat jij niet goed doet. 

Nou is het zo dat ik al meer dan 25 jaar lesgeef en ik precies weet hoe ik je moet helpen. Daarom heb ik ook deze cursus opgezet om ervoor te zorgen, dat er nóg meer mensen op een laagdrempelige manier ukelele kunnen leren spelen. Met deze cursus bied ik je dus een oplossing voor de startersproblemen die je ervaart. Behalve dat het gewoon in deze tijden niet mogelijk is om live naar een ukelele leraar te gaan (en vind ze maar eens!), is het veel handiger om deze ukelele cursus online te gaan doen. En ik vertel je hieronder waarom.

Het verschil tussen Het Opstapje en Basiscursus Deel 1

Wat is de kracht van Ukelele Cursus Het Opstapje?

‘Woep!
Eindelijk iemand gevonden die zulke kleine stapjes en lesjes maakt dat mijn frustratieniveau precies niet geraakt wordt! Zo kan ik volhouden. En wat ben jij een heerlijke leuke enthousiaste juf!’ 

Ciska

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen Het Opstapje en Basiscursus Deel 1?

In deze video leg ik je dat precies uit:

Ben heel blij met je korte lessen en 2 dagen rust. Zo blijft het allemaal goed hangen en krijg ik niet de kans om alles weer te vergeten, ha, ha. Het zijn ook hele duidelijke filmpjes met een enthousiaste juf! En leuke nummers!

Janet

Ik ben met deze cursus begonnen, omdat ik nu eindelijk eens wat ukelele wilde leren spelen. Ik heb nu 5 weken de lessen gevolgd. Je krijgt iedere dag weer een nieuwe videoles. Evelyn doet het leuk. De stapjes zijn soms lastig, maar goed te doen. Ik zou iedereen die ukelele wilt leren spelen het Opstapje zeker aanraden.

Hilde

Hilde

Op aanraden van mijn schoonzus ben ik aan de gratis cursus begonnen. Die vond ik zo leuk, dat ik ook wilde doorpakken. Met Het Opstapje leer je spelenderwijs ukelele spelen. De lessen zijn leuk en uitdagend. Soms red ik het niet om alle dagen de lessen te doen, maar dat geeft niet want je kunt ze makkelijk inhalen. Ook na 5 dagen is er even geen les, dat vind ik ook wel fijn.

Yvonne

Yvonne

Wat ik fijn vind van deze cursus is dat je het helemaal op je eigen manier kunt doen. Ik plan zo vaak ik kan een moment voor mezelf in om even ukelele te spelen. Ik ben meestal zo’n 20 minuten per dag bezig. Soms langer, omdat ik het gewoon leuk vind, om na de lessen van Het Opstapje nog even door te spelen. De herhalingslessen – dat zijn ‘meespeelvideo’s’ van liedjes die je geleerd hebt- vind ik hartstikke leuk om te doen!

Annemarie

Annemarie

Ik heb meegedaan aan een workshop ukelele van Evelyn in IJsselstein. Dat was ontzettend leuk. Evelyn kan goed lesgeven. Omdat ik ook gitaar speel, wilde ik eerst Basiscursus deel 1 gaan doen. Toch heb ik voor het Opstapje gekozen. En ik heb er geen spijt van. In deze cursus leer je veel techniek. Eigenlijk vind ik het wel fijn, dat de lessen in kleine stapjes zijn verdeeld en dat je echt elke dag (of nou ja zo vaak mogelijk) ukelele gaat spelen. Zou hou je de vaart erin voor jezelf. Ik rooster het elke dag voor mezelf in; na het avondeten speel ik ukelele. Mijn dochter vindt het ook leuk, zij doet inmiddels met mij mee. Zo hebben we ons eigen ‘vader-dochter ding’.

Peter

Peter

Ik vind de cursus erg leuk. Het is een aanrader voor iedereen die ukelele wil leren spelen.

Erik

Erik

Ik heb al eerder ukelele les gehad bij een leraar hier in de buurt. Daar waren de lessen saai en je leerde niet zoveel. Sinds ik het Opstapje doe van Evelyn vind ik het ukelele spelen veel leuker! Ze legt het heel duidelijk uit en ik vind de oogview video’s ook echt heel handig. Zo zie je precies hoe je je vingers moet houden. Ik denk dat ik de ukelele nu beter en makkelijker leer dan bij mijn vorige leraar in dat groepje. Echt top hoor!

Chantal

Chantal