Het Opstapje – Dé Ultieme Beginners Cursus

Het Opstapje is dé ideale Ukelele Opstap Cursus, voor iedereen die weinig muziek achtergrond heeft, maar die wél ukelele wil leren spelen. Stel je hebt nog nooit een muziekinstrument gespeeld, je wilt ukelele leren spelen, maar hoe pak je dat aan? Of je bent wel een beetje begonnen, maar je komt er toch niet goed uit. Je vond het al snel toch te moeilijk; omdat de lessen die je online kunt vinden zo snel gaan, onduidelijk zijn en dat je niet weet of je het eigenlijk allemaal wel goed doet… Kun jij dit wel? Ben je wel muzikaal genoeg? En toch: het ziet er zo leuk en gezellig uit; je zou het eigenlijk toch wel willen leren!

“Hoi Evelyn,

Je brengt een hoop enthousiasme mee met je lessen. Dat motiveert!
Als doorgewinterde gitarist kon ik het allemaal redelijk vlot doorlopen en weet ik nu op een goede manier de uke te gebruiken.
Recent is de derde uke binnen gekomen, een Tenor, wat een mooi geluid zit daar in zeg!

Op naar de basis deel 1!”

Gerben

Herken je dat? Dan zit je hier goed!

Allemaal heel begrijpelijk en met Het Opstapje ga jij echt ukelele leren spelen! Want er is toch niks leukers dan om voor jezelf een leuke, vrolijke, nieuwe hobby te beginnen? Eén waar je heerlijke afleiding hebt en waar je totaal met iets anders bezig bent!

Wist je dat muziek maken ontzettend helend en stress verminderend werkt? Maar goed, dan moet je wel in hele kleine, overzichtelijke stapjes te werk gaan. En dat is precies wat je bij Het Opstapje kunt verwachten!

Vandaag beginnen met Ukelele Spelen!

10 weken ukelele les, dagelijks een korte les, veel feedback en goede uitleg voor maar 97 euro? Dat is maar 9,70 per les! Terwijl je onbeperkt toegang houdt tot de videolessen!

Ja, ik begin met Het Opstapje voor € 97!

“Hoi Evelyn,

Wie had dat gedacht dat ik nog eens een instrument zou gaan bespelen!
Ben enthousiast geworden door jouw lessen. Ik speel nu op een sopraan, maar ga zeker binnenkort
voor een tenor. (al gevraagd voor moederdag) En door met deel 1″

groetjes


Thea

Met Het Opstapje help ik je iedere dag in een korte videoles om steeds verder te komen met het ukelele spelen; je krijgt een reminder via email. Via de ledensite krijg je toegang tot de lessen, met zowel video als geschreven ondersteuning.

Ik heb de afgelopen jaren heel veel (ook beginnende) ukelele cursisten begeleid en van hieruit vaak gezien waar je als beginnende ukelele cursist tegenaan loopt.

Dingen zoals bijvoorbeeld; hoe houd je je linkerhand nou precies bij het spelen? Hoe houd je je rechterhand? Waarom klinkt het soms nou niet zo mooi als ik wat probeer te spelen? Hoe maak je verschillende strumpatronen? Hoe moet ik dan mijn hand weer houden?

Kortom: je wilt ukelele leren spelen en wil daar gewoon goede en laagdrempelige stapjes in maken. Dan is het Opstapje precies iets voor jou!

‘Woep!
Eindelijk iemand gevonden die zulke kleine stapjes en lesjes maakt dat mijn frustratieniveau precies niet geraakt wordt! Zo kan ik volhouden. En wat ben jij een heerlijke leuke enthousiaste juf!’ 

Ciska

Wat is de kracht van Ukelele Cursus Het Opstapje?

🎶 Vele kleintjes stapjes maken één grote!

Iedere dag krijg je een korte video met daarin een makkelijke, laagdrempelige instructie. Terwijl je de video bekijkt, krijg je oefeninstructies die je dus direct toepast. Geen aparte oefening daarna meer; lekker duidelijk: de videoles is precies je leermoment.

🎶 De uitleg is zo laagdrempelig mogelijk gemaakt 

Er zijn verschillende perspectieven van waaruit gefilmd is; je ziet het ukelele spelen niet alleen vanaf de voorkant, maar er zijn ook beelden gemaakt vanuit het oogperspectief. Dit zorgt ervoor, dat je je eigen blik op je linkerhand of rechterhand goed kunt vergelijken met die van mij. Daardoor kun je jezelf heel goed verbeteren!

🎶 Er is héél véél aandacht voor

de techniek van je linkerhand, je rechterhand, je houding, gewoon weg alles waar je tegenaan loopt tijdens de lessen. En daarbij krijg je heel veel voorbeelden, maar is er ook de mogelijkheid tot stellen van vragen, zodat je interactie hebt met mij of met de andere cursisten/‘community’.

🎶 Je leert een viertal basisakkoorden die steeds terugkomen

Het leren van deze akkoorden gaat in kleine, duidelijke stapjes. Daarna worden ze ontzettend veel herhaald en toegepast in strumpatronen, en kun je al snel je eerste (pop)liedje spelen! Daardoor krijg je héél véél aandacht voor de rechterhand; hoe leer je strummen (= de aanslag van de rechterhand, dat bij een lied past)? Hoe houd je je hand en arm? En weer wordt dit veel ondersteund met video’s vanuit je oog perspectief, zodat je precies ziet wat je moet doen.

🎶 Er is aandacht voor (de beginselen) van muzikaliteit

Het leren van deze akkoorden gaat in kleine stapjes, zodat je snapt wat je aan het doen bent, ipv dat je maar lukraak iets aan het spelen bent. Juist door deze uitleg begrijp je dát en hóe je het geleerde over kunt zetten naar andere liedjes.

🎶 Elke dag komt er een nieuwe ukelele les vrij

Je kunt nog niet verder gaan, maar zeker wel terugblikken naar lessen die al ‘open staan’ voor jou. Regelmatig wordt het geleerde ook herhaald; zodat wat je geleerd hebt, nog beter beklijft. De videolessen die je elke dag krijgt, worden aangevuld met beschreven extra informatie. Regelmatig kun je de Lesbrieven downloaden, deze zijn speciaal voor de les geschreven zijn, zodat je de videolessen nóg beter kunt volgen!

🎶 Je ontdekt dat je met een paar akkoorden heel veel liedjes kunt spelen!

Juist door het aantal akkoorden te beperken, zorg je voor een stevige basis en herkenning van de akkoorden voor je linkerhand, maar je kunt je vooral optimaal richten op de rechter strumhand. Dit geeft een enorme voorsprong voor als je na deze cursus verder wilt gaan met ukelele spelen door bijvoorbeeld de Basiscursus Deel 1 te gaan doen. Bij deze cursus leer je alle belangrijke akkoorden en nog veel meer en uitgebreidere strumpatronen/technieken.

🎶 Na de cursus van 10 weken 

kun je 16 popsongs spelen, ken je diverse en veelvoorkomende strumpatronen. Je bent je bewust van de stand van je linker- en rechterhand (waardoor je jezelf beter kunt corrigeren), je snapt goed wanneer en waarom je moet wisselen tussen akkoorden en hoe je het tegelijkertijd ukelele spelen en zingen kunt aanpakken. 

🎶 Kan ik ook een langere tijd over de cursus doen?

Jazeker! Je kunt niet vooruitwerken, maar je kunt altijd langer over de cursus doen; jij bepaalt het tempo!

🎶Wat als ik het Opstapje klaar heb?

Dan ben je helemaal klaar om met de vervolg cursus Basiscursus Deel 1 te gaan beginnen! Ook dan kun je af en toe terug komen naar Het Opstapje om lessen terug te zoeken. 

🎶De cursus blijft altijd toegankelijk 

Wij begrijpen als geen ander, dat je regelmatig je lessen wilt terug kijken. Bij Ukelele4U kan dat ook! Ook als je bv over twee jaar Het Opstapje nog eens terug wilt bekijken.

Ben heel blij met je korte lessen en 2 dagen rust. Zo blijft het allemaal goed hangen en krijg ik niet de kans om alles weer te vergeten, ha, ha. Het zijn ook hele duidelijke filmpjes met een enthousiaste juf! En leuke nummers!

Janet

Het verschil tussen Het Opstapje en Basiscursus Deel 1

Het Opstapje

Ukelele Cursus Het Opstapje
€ 97,00


Ik ben met deze cursus begonnen, omdat ik nu eindelijk eens wat ukelele wilde leren spelen. Ik heb nu 5 weken de lessen gevolgd. Je krijgt iedere dag weer een nieuwe videoles. Evelyn doet het leuk. De stapjes zijn soms lastig, maar goed te doen. Ik zou iedereen die ukelele wilt leren spelen het Opstapje zeker aanraden.

Hilde

Hilde

Op aanraden van mijn schoonzus ben ik aan de gratis cursus begonnen. Die vond ik zo leuk, dat ik ook wilde doorpakken. Met Het Opstapje leer je spelenderwijs ukelele spelen. De lessen zijn leuk en uitdagend. Soms red ik het niet om alle dagen de lessen te doen, maar dat geeft niet want je kunt ze makkelijk inhalen. Ook na 5 dagen is er even geen les, dat vind ik ook wel fijn.

Yvonne

Yvonne

Wat ik fijn vind van deze cursus is dat je het helemaal op je eigen manier kunt doen. Ik plan zo vaak ik kan een moment voor mezelf in om even ukelele te spelen. Ik ben meestal zo’n 20 minuten per dag bezig. Soms langer, omdat ik het gewoon leuk vind, om na de lessen van Het Opstapje nog even door te spelen. De herhalingslessen – dat zijn ‘meespeelvideo’s’ van liedjes die je geleerd hebt- vind ik hartstikke leuk om te doen!

Annemarie

Annemarie

Ik heb meegedaan aan een workshop ukelele van Evelyn in IJsselstein. Dat was ontzettend leuk. Evelyn kan goed lesgeven. Omdat ik ook gitaar speel, wilde ik eerst Basiscursus deel 1 gaan doen. Toch heb ik voor het Opstapje gekozen. En ik heb er geen spijt van. In deze cursus leer je veel techniek. Eigenlijk vind ik het wel fijn, dat de lessen in kleine stapjes zijn verdeeld en dat je echt elke dag (of nou ja zo vaak mogelijk) ukelele gaat spelen. Zou hou je de vaart erin voor jezelf. Ik rooster het elke dag voor mezelf in; na het avondeten speel ik ukelele. Mijn dochter vindt het ook leuk, zij doet inmiddels met mij mee. Zo hebben we ons eigen ‘vader-dochter ding’.

Peter

Peter

Ik vind de cursus erg leuk. Het is een aanrader voor iedereen die ukelele wil leren spelen.

Erik

Erik

Ik heb al eerder ukelele les gehad bij een leraar hier in de buurt. Daar waren de lessen saai en je leerde niet zoveel. Sinds ik het Opstapje doe van Evelyn vind ik het ukelele spelen veel leuker! Ze legt het heel duidelijk uit en ik vind de oogview video’s ook echt heel handig. Zo zie je precies hoe je je vingers moet houden. Ik denk dat ik de ukelele nu beter en makkelijker leer dan bij mijn vorige leraar in dat groepje. Echt top hoor!

Chantal

Chantal