Club Tropicana, drinks are free!

Als ik alleen al dat zinnetje zie, hoor of zeg/zing dan wordt ik vanzelf al blij van binnen. Wat zal het geweest zijn, 1984? Ik was veertien jaar, keek naar een tropisch filmpje waarin die knapperd van een George Michael recht in de camera zijn zonnige Party-song aan het vertolken was. En die rare Andrew Ridgeley, waarvoor die erbij was? (vroeg ik me toen af) Want die kon toch niks, hahaha, alleen maar nep gitaar spelen. Ja het was nog maar de vraag of hij echt gitaar kon spelen of dat hij gewoon leuke vulling voor het beeld was. Hahaha, dat dacht ik toen… als veertien jarige puber. Maar blij dat ik van het nummer werd, en nog steeds eigenlijk. Ik word er vrolijk van, krijg er een super enthousiast, blij gevoel van.

Nou ja, genoeg gezwijmel… Wat een shock vond ik het toen ik met kerst 2016 het bericht op mijn nieuwsapp las, dat George Michael op zo’n jonge leeftijd (53) overleden was. En dat ík fan van hem was… en dat ík hem nooit live gezien had… en dat ík dat dus ook nooit meer zou kunnen doen… Herinneringen kwamen naar boven van vooral zijn solo carrière vanaf album Faith (naja, vergeet even de clip van Careless Whisper niet- en zijn blik erbij 😉 ), eind jaren tachtig, verder naar de jaren negentig. Waar is de tijd gebleven? Geweldige muziek heeft deze man gemaakt en wat een stem had hij!

Zelf zo’n nummer spelen en zingen op je uke

Tja mijn kinderen snapten er niks van. Nooit iets over George Michael gehoord, totdat hij stierf en toen werden ze er gek van. Want ik wilde concerten terug zien, documentaires, enz. Het was een gemis… een besef dat een groot artiest er niet meer is, geen muziek meer maken kan. Maar wat een herinneringen hebben we aan een geweldige tijd. En dat vind ik iets moois van deze tijd; je kunt gewoon bepaalde herinneringen heel makkelijk terughalen. Al is het maar door een videoclip terug te kijken op Youtube en hoeveel voldoening geeft het om zo’n nummer dan zelf te spelen en zingen op je uke?

Mijn antwoord: GIGANTISCH veel!

Groetjes en veel ukelele plezier!

Evelyn

Hier kun je ook overige covers bekijken:

Smells like teen spirit Venus – Blue Suede Shoes – Here comes the sun – Suspicious Minds – I’m yours Viva La Vida

Ukelele4u

Ukelele Workshops en (Online) Ukelele Lessen