Black Horse and a Cherry Tree

KT Tunstall is één van mijn favoriete singer-songwriters; ze maakt en heeft erg mooie muziek gemaakt. Helaas hoor je niet zo heel vele meer van haar hier in Nederland. Toen het liedje over die Zwarte Knol 😉 Black horse and a cherry tree uitkwam, wilde ik het ook zelf spelen. Maar pas door haar optredens online terug te zien, kwam ik erachter dat zij voor dit nummer (live althans) gebruik maakte van een Looper. Daardoor werd het nummer extra strak en kon ze het ook alleen performen.

Ik speel het al tijden op gitaar, en nu natuurlijk op de ukelele en ik vind dat het op ukelele zeker ook goed klinkt! Ik gebruik hiervoor een lage G snaar, zodat het nummer iets meer ‘body’ krijgt. En nee, ik gebruik voor mijn versie van Black Horse and a cherry tree (nog) geen Looper.

Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Groetjes en veel ukelele (luister- en speel-) plezier!

Evelyn

Hier kun je ook overige covers bekijken:

Smells like teen spirit Venus – Blue Suede Shoes – Here comes the sun – Suspicious Minds – I’m yours – Club Tropicana

Ukelele4u

Ukelele Workshops en (Online) Ukelele Lessen