Drive by – Ukelele Cover

Drive By – Train Ukelele Cover

Ik heb hier een ukelele cover ‘Drive By’ van Train voor je. Evenals hun andere hit ‘Hey Soulsister’ is dit nou typisch zo’n nummer waar de ukelele helemaal tot zijn recht komt. Het accent ligt bij dit vrolijke nummer voor een groot deel op de tweede en vierde tel en heeft veel weg van ska, maar het is wel een popnummer. Misschien zou je het ska-pop kunnen noemen.

Ik speel hier in de originele toonsoort (C#m), daardoor krijg je wat meer verhoogde akkoorden (akkoorden met kruizen/ #) in het spel. Het nummer is eventueel te transponeren (hoger of lager te zetten), waardoor je met veel makkelijkere akkoorden kunt spelen. Het nadeel daarvan is wel weer, dat je dus hoger of lager moet zingen. En dat kan natuurlijk wel eens lastig worden als het voor je stem te hoog of te laag wordt.

Ukelele makkelijker te spelen dan gitaar

Voordeel is wel weer, dat in tegenstelling tot gitaar, verhoogde akkoorden op de ukelele niet per definitie moeilijk te pakken hoeven te zijn. Bij gitaar moet je vaak zware barré-grepen maken, waarvoor je echt de spieren in je vingers moet trainen (door veel te spelen). Natuurlijk moet je de spieren in je vingers voor het ukelele spelen ook wel trainen, maar de grepen zijn lichter en makkelijker te maken, dus je zult eerder resultaat halen met ukelele.

Hoe dan ook, hier is mijn cover Drive By van Train. In originele toonsoort dus. Vind je het wat? Laat gerust een bericht achter als je wilt reageren!

 

Groetjes en veel ukelele plezier!

 

Evelyn

Hier kun je ook overige covers bekijken:

Smells like teen spirit Venus – Blue Suede Shoes – Here comes the sun – Suspicious Minds – I’m yoursClub TropicanaBlack Horse & a Cherry TreeLike the way I do

 

Ukelele4u

Ukelele Workshops en Ukelele (Online) Cursussen 

 

 

Laat hier een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BELANGRIJK: Bestellingsoptie Workshops tijdelijk uitgeschakeld ivm Corona situatie
In verband met de onzekere situatie rondom Corona, heb ik besloten om de betaalmogelijkheid bij de workshops tot en met juli uit te schakelen. Het is momenteel heel onzeker wanneer de workshops weer gewoon kunnen plaatsvinden. Vooralsnog zijn alle workshops tot en met eind april geannuleerd. We weten natuurlijk niet hoe het verdere verloop zal zijn. Laten we hopen dat we in het weekend van 2 mei weer ukelele kunnen spelen! Dus vanaf nu kun je een plek reserveren (betaling achteraf) vanaf 2 mei. Dat doe je door een mail te sturen naar info@ukelele4u.nl met je: 1. Datum en locatie waarvoor je wilt reserveren, 2. Je naam, 3. Je adresgegevens en 4. om hoeveel personen het gaat waarvoor je wilt reserveren. En 5. eventueel of er iemand linkshandig is. Je krijgt een bevestiging per mail en ik neem tegen die tijd contact met je op over het wel/niet doorgaan van de workshop en eventueel onder welke voorwaarden. Ik hoop dat je in goede gezondheid blijft en dat we snel weer leuke middagen gaan beleven met elkaar en met de ukelele. Hou je goed! Evelyn
%d bloggers liken dit: