Like the way I do

Ik speel hier een nummer van Melissa Etheridge voor je; Like the way I do. Het is eigenlijk heel easy en eenvoudig te spelen op ukelele. Als ik eraan terug denk hoe ik dit nummer – als nog niet zo’n allround speler – vroeger op gitaar speelde; werd ik gek van al die barré-grepen op gitaar. Hoe anders is dat op de ukelele! Sowieso, als je barré-grepen wilt spelen op de uke, zijn ze een stuk makkelijker om te maken. Tuurlijk, je zult als beginner ook moeten wennen aan het indrukken van de snaren. En daar kan best wel wat tijd over heen gaan. Maar vergeet niet, dat je maar 4 snaren hebt en daardoor wordt het spelen van dit snaarinstrument een stuk eenvoudiger! Overzichtelijk ook.

De aanhouder wint…

En de aanhouder wint. Je zou jezelf eens kunnen testen; neem jezelf op (op video of audio, gewoon met je telefoon) als je net begint met ukelele spelen (of gewoon nu als startpunt). Dat hoeft natuurlijk helemaal niemand te zien. Zou ik niet doen, tenminste. Behalve jezelf dus. En als je dan een poosje bezig bent met ukelele spelen, speel datzelfde nummer dan nog eens een keertje en neem het weer op. Ben benieuwd of je verschil ziet en hoort. Ik denk het eigenlijk wel! Het kan heel motiverend werken om te zien wat je in die tijd bereikt hebt. Ik hoop het althans, dat het je motiveert! 🙂 Ook al lijkt het zo bij je, dat het ukelele spelen (ontwikkeling) in je beleving misschien veel langzamer te gaan; dit geeft je wel inzicht in hoe je muziek ontwikkeling echt gaat.

Nou ja, in ieder geval, ik hoop dat ik je met deze cover weer een beetje inspireer om te laten zien hoe leuk ukelele spelen is! Enne… ik ben denk ik wel een beetje los gegaan met de montage van deze cover. Hoop dat het niet te ernstig is 😉

Like the way I do, mijn cover:

Groetjes en veel ukelele plezier!

Evelyn

Ukelele4u

Ukelele Workshops en (Online) Ukelele Lessen

2 gedachten over “Like the way I do – Ukelele cover – Ukelele4U”

Reacties zijn gesloten.