This is the life op ukelele

Het nummer ‘This is the life’ van de Schotse zangeres Amy MacDonald is een lekker popnummer met een country inslag. De akkoorden die je er speelt, zijn niet de bekendste en makkelijkste akkoorden, maar het zijn er maar vier. Dus als je ze eenmaal geleerd hebt op je uke, kun je het lied vrij snel spelen.

Sowieso als je echt gaat voor ukelele spelen, dan begin je vaak met de C, F, Am en G akkoorden. Daar kun je veel liedjes mee spelen, maar na een poosje zul je merken, dat je wat verder wilt. En dan moet je je richten op nieuwe akkoorden. Dat kun je geleidelijk aan opbouwen. Het is slim om eerst die 4 basisakkoorden goed te kunnen spelen, zodat je ze heel makkelijk en snel kunt overpakken. Ik heb daar op mijn site al eerder tips over geschreven, over hoe je moeilijkere akkoorden je eigen kunt maken. En van daaruit ga je steeds verder, leer je steeds meer akkoorden, slag-technieken met je rechterhand en natuurlijk steeds meer liedjes te spelen. Hoe gaat het met jou en je ukelele? Heb je al veel geleerd te spelen? Ik ben er benieuwd naar. Laat een berichtje hieronder achter.

Anyways… hier is mijn cover op ukelele van This is the life:

Groetjes en veel ukelele plezier!

Evelyn

Hier kun je ook overige covers bekijken:

Smells like teen spirit Venus – Blue Suede Shoes – Here comes the sun – Suspicious Minds – I’m yoursClub TropicanaBlack Horse & a Cherry TreeLike the way I doDrive By

Ukelele4u

Ukelele Workshops en (Online) Ukelele Lessen