In the Ghetto van Elvis Presley op ukelele

Het is alweer 41 jaar geleden dat Elvis helaas veel te vroeg overleed. Geen nieuwe nummers meer, geen hits zoals In the Ghetto, Suspicious Minds, Jailhouse Rock, Blue suede shoes en ga zo nog maar even een poosje door.

Toen ik me -als fervent Elvis -fan bedacht dat het eigenlijk een waanzinnige tijd geleden is dat hij overleed, bedacht ik me dat hij al bijna net zolang dood is, als dat hij geleefd heeft. Dat maakt het behoorlijk vreemd eigenlijk. Want Elvis heeft nog ontzettend veel fans over de hele wereld en eigenlijk ‘leeft’ zijn muziek nog dagelijks door. Maar hoe is het eigenlijk mogelijk dat een artiest, die een carrière van zo’n twintig jaar heeft gehad, dan 41 jaar later nog zo levend is? Dan moet er toch wel iets heel speciaals geweest zijn…

Elvis was wel een grootheid; hij zette iets nieuws neer. Zowel in zijn begin jaren – in de jaren vijftig en zestig – als in zijn latere jaren – in de jaren zeventig. En het handige van internet is, dat we in deze tijd zo makkelijk even een sprongetje terug in de tijd kunnen maken. Het is oh zo easy om even een concert of optreden van tientallen jaren geleden terug te bekijken.

Ik speel Elvis’ songs al zolang op gitaar als ik me kan herinneren. Vanaf mijn twaalfde dus, want toen begon ik met gitaar spelen. En natuurlijk speel ik net zo lief zijn nummers op ukelele als op gitaar. In the Ghetto, Suspicious Minds, Can’t help falling in love, Blue suede shoes, Hounddog enz enz.

In the Ghetto – mijn ukelele cover en ode aan Elvis

Dus om lang gewouwel kort te maken, hier is mijn cover van In the Ghetto van de King. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat gerust een bericht achter als je wilt.

Groetjes en veel ukelele plezier!

Evelyn

Ukelele Workshops en (Online) Ukelele Lessen

Hier kun je ook overige covers bekijken:

Smells like teen spirit Venus – Blue Suede Shoes – Here comes the sun – Suspicious Minds – I’m yours – Club Tropicana – Black Horse & a Cherry Tree – Like the way I do – Drive By

Ukelele4u

6 gedachten over “In the Ghetto – Ukelele Cover | Ukelele4U.nl”

 1. Super wat je laat zien. Ik moet nog veel leren.
  Maar ben al een eind op weg.
  Heb al veel songs van je geleerd. Heb alleen niet zo’n stem als jij

 2. Ik heb je al eerder een compliment gegeven , hier is er nog eentje, voor in the getto, een dikke 10 voor het ukelele spel (een prachtige uke trouwens) en een en nog dikkere 10 voor je no nonsens zang, kippenvel, ik zelf speel nog niet zo lang, oefen wel 10 uur in de week minimaal, ik vindt het soms frustrerend langzaam gaan de vooruitgang , ik zing vaak vals , das nog frustrerender, omdat ik het zelf hoor, maar ik ga door , ik vindt het namelijk vooral heel erg leuk, en dan kom jij af en toe voorbij en dan denk ik: Yes !!! zo doe je dat

  • Hoi Race,

   Wat een top compliment, dankjewel! Vooral dat je zelf aangeeft dat je steeds doorgaat, dat is wat ik krachtig vind! Daar word je ook steeds beter door. Dus, geniet van wat je doet en ga gewoon door met spelen en zingen!

   Groetjes! Evelyn

Reacties zijn gesloten.