De eerste ukelele meespeelavond; een groot succes!

ukelele meespeelavond januari 2024

Er was veel vraag voor een ukelele meespeelavond

Er waren veel vragen en enthousiaste reacties na het Uke4U Festival van afgelopen zomer (2023) dat het zo fijn is om met elkaar samen te spelen. Daar hebben wij organisatoren, Audrey en ik, eens goed over nagedacht. En zijn samen een nieuw initiatief gestart om met regelmaat Ukelele MeeSpeel Avonden te organiseren.

Het is een initiatief om (los van Ukelele4U) mensen bij elkaar te brengen en wat is dan nou leuker en heerlijker om samen op een laagdrempelige manier muziek te maken? Elke meespeelavond zal weer anders van samenstelling zijn; want er zullen steeds andere mensen aanmelden. Hoewel we na de eerste avond al veel enthousiaste reacties hebben gekregen, en mensen er zeker de volgende keer weer bij willen zijn!

Wat doen we op de ukelele meespeelavond?

Als je je hebt aangemeld via ukespelen@gmail.com krijg je van ons een lijst met liedjes (teksten & akkoorden). Deze bereid je zelf alvast voor. Sommige liedjes zul je als tutorial kunnen terugvinden via het YouTube kanaal van Evelyn (Ukelele4U) en kun je dus zo makkelijk voorbereiden. Andere zul je zelf een beetje moeten uitzoeken.

Op de avond gaan we deze dan doornemen en gezamenlijk spelen. En natuurlijk leidt Evelyn dit wel een beetje; zodat je zoveel mogelijk tips e.d. krijgt om het nummer makkelijk en lekker te spelen en zingen.

Wij maken ook gebruik van een beamer; dus de liedjes worden geprojecteerd. Je kunt natuurlijk een map meenemen met de blaadjes, maar dit hoeft dus niet perse.

Audrey is hierin onze techneut die aan de beamerknoppen draait 😉

Open Podium

Ook kun je je opgeven voor het Open Podium van de avond. Want wat is nou leuker dan jouw ukelele versie of ukelele compositie te laten horen aan de hele groep die zich voor dit evenement heeft opgegeven? Mag wel, hoeft niet.

Er is een zanginstallatie aanwezig, dus je kunt evt. ook gebruik maken van een achtergrond geluidsband, versterking van je ukelele (via jackplug) en/of van microfoons

Er staat de komende tijd nog 1 meespeelavond gepland, namelijk: op vrijdagavond 21 juni.

Schrijf de data snel in je agenda en Aanmelden via ukespelen@gmail.com

Kosten: € 10,-

Hieronder een sfeerimpressie: