Uke4U Festival 2023

Uke4U Festival 2023

Hallo! 😃

Het is eindelijk zover! Met trots kan ik jullie mededelen dat het allereerste Uke4U Festival van Nederland gaat plaatsvinden op 30 september 2023 in de ‘Moerkoal’ in Berlicum!

Een dag vol muziek, mini market met leuke spulletjes, workshops, bijzondere ontmoetingen met cursisten vanuit heel het land én zoals op ieder festival: live muziek, workshops en ons eigen optreden met elkaar!

Het Uke4U Festival 🎶🎉

Ukelele4U bestaat dit jaar 5 jaar!  Wij zijn de grootste en gezelligste ukelele school van Nederland, genaamd Ukelele4U. Daar past een festival natuurlijk heel goed bij 😉 We verwachten dat er ongeveer 100 deelnemers zullen zijn.

Zoals al gezegd, de hele dag staat in het teken van UKELELE spelen, maar er zijn ook andere workshops, zoals ZANG en DJEMBÉ. 

Het uitgangspunt daarbij is dat jij NU (pop)nummers met de akkoorden C Am F, Dm en G vlot en zonder haperingen kunt spelen op je ukelele. Dit zal ongeveer overeenkomen met het niveau dat je speelt als je Het Opstapje van Ukelele4U (bijna helemaal) doorgewerkt hebt. 

We hebben het hele gebouw afgehuurd, met verschillende zalen en er zit een terras bij. In de foyer kun je gezellig zitten voor een hapje en een drankje of om even te rusten of bij te kletsen.Daar is ook de markt , met verschillende dingen zoals kleding, sieraden en leuke ukeleles en gadgets etc . 

Mocht het heerlijk weer zijn, dan kun je ook nog lekker vertoeven op het terras.  Er is dus van alles te doen. 

Aanmelden – Tickets

Als je je aanmeldt, krijg je van mij acht ukelele nummers die je via een account op de ledensite leert spelen. Deze acht nummers zijn ook in Het Opstapje terug te vinden. 

Je krijgt er videolessen en lesbrieven bij, waarmee je je kunt voorbereiden op het Uke4U Festival om de nummers te gaan spelen. Daarnaast komen er nog vier andere, nieuwe ukelele liedjes bij. Allemaal leuke, laagdrempelige liedjes, die met een beetje voorbereiding en oefening elke ukelele speler zo onder de knie heeft. Natuurlijk krijg je bij deze nummers ook videolessen en lesbrieven, zodat je optimaal voorbereid bent. 

Dan ga je de komende periode tot 30 september de nummers thuis oefenen en er zullen in augustus en september twee (vrijblijvende) Zoomlessen ingelast worden. Je kunt je hier gewoon voor aanmelden, dit hoort bij de voorbereiding van het Uke4U Festival. Tijdens deze Zoombijeenkomsten kun je allerlei vragen stellen over de nummers, over techniek, over de voorbereiding van de nummers of het Uke4U Festival zelf. 

Uke4U Festival 30-9 2023

En dan… wil ik dus heel graag met jullie samenkomen op zaterdag 30 septemberwaar we er een gigantisch leuke dag gaan maken samen!

Een dag die zal staan in het teken van ukelele spelen met een hele grote groep, maar ook zullen er muziek workshops (djembé, zang) en optredens van speciale gasten zijn. Er zal een leuke, sfeervolle minimarkt aanwezig zijn en niet te vergeten, er komen heel veel ukelele spelers samen om samen te spelen, ideeën en gedachten uit te wisselen en gewoon te genieten van muziek en ukelele spelen in het bijzonder!

Het uiteindelijke doel van deze dag: samenspelen en zingen met 100 enthousiaste ukelele spelers 🤗. Dit wordt aangevuld door mooie instrumentale begeleiding en zang van Audrey Smits en mijzelf. 

Iedereen werkt dus individueel via de oefenpagina – en samen tijdens de zoomlessen- in stappen naar het Uke4U Festival toe, door thuis de liedjes te gaan voorbereiden.

Ik hoop je te zien op 30 september, tot dan!