Heey Ukelele Fan!

Hoe gaat het met je ukelele? En met jou? En met je ukelele spelen ;-)? Ik hoop dat je een beetje verknocht bent geraakt aan dat heerlijke instrument, waarmee je zo’n beetje alles kunt spelen als je dat maar wilt. 

Als je me al een beetje gevolgd hebt, weet je dat ik de uke zo’n heerlijk instrument vind omdat het zo laagdrempelig is. Ik speel gitaar zo sinds mijn twaalfde. Leerde er in de loop van de jaren alles op spelen. Richtte zelf een paar bandjes op en ben daar nog steeds heel actief mee. 

Jaren geleden kreeg ik een hernia. Of nou ja één, zeg maar rustig twee. Tegelijkertijd. Vlak boven elkaar en tussen mijn schouderbladen. Het was erg pijnlijk en wat ook nog eens erg ongunstig was: het gebeurde vlak voor mijn examen voor mijn opleiding tot Vakspecialist Muziek!

Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten, want sinds mijn burn-out had ik geleerd dat ik beter naar de mogelijkheden kon kijken in plaats van naar de onmogelijkheden. Nou ja geleerd; het was/is een levensfilosofie geworden. Mijn nieuwe ik, sindsdien. 

Nou ja om een lang verhaal kort te maken; ik lag, zat, stond, hing en liep daar dus met die hernia allerlei oplossingen te verzinnen om toch mijn examen te kunnen doen. En in diezelfde tijd, kort na de eerste heftige pijnen iets waren gezakt, wilde ik mijn gitaar er weer bij pakken. Want muziek maken is zo heerlijk en vooral ook helend. Dat wil zeggen, voor de mind natuurlijk, want oh wat deed het zeer in mijn rug toen ik weer gitaar wilde spelen. 

Die ukelele stond me vanaf de muur op dat moment aan te staren en ik dacht; laat ik het daar eens op proberen. En wat denk je? Pijnloos! Pijnloos kon ik weer genieten van muziek maken. Dat wat ik zo had moeten missen voor een tijdje, dat ging weer en nu met de uke! Dat is het moment geweest voor mij dat de uke echt een diepere betekenis voor mij kreeg. 

Eigenlijk was dat moment zo’n beetje de basis voor wat ik nu doe; ukelele workshops en (online) lessen geven aan mensen. Zodat anderen ook kunnen ervaren hoe leuk, makkelijk, laagdrempelig en ook bij lichamelijke ongemakken je het toch gewoon kunt spelen. 

Leve de ukelele! 🙂

Oh ja en dat examen: daarvoor ben ik met een ‘zeer goed’ geslaagd!

Groetjes, 

Evelyn 

Ukelele4U – www.ukelele4u.nl

Ga hier naar mijn Facebook Pagina

Abonneer hier op mijn Youtube kanaal om alle videolessen te volgen