GEVORDERDEN – Ukelele Online Zelfstudie

Tokkelen, Blues, The Chuck, Instrumentaal, Barré’s en veel meer

Dit is dezelfde cursus als Gevorderden ZOOM. Je werkt in deze cursus alleen en niet in een groep. Je krijgt geen begeleiding, dus volg je de cursus zelfstandig. Net zoals bijv. Basiscursus Deel 2 of Beginners 2 Zelfstudie. Je kunt de cursus doen wanneer en zo lang je wilt. De videolessen zijn onbeperkt beschikbaar voor je. De lesbrieven vind je terug op de lespagina’s in de ledensite. Deze print je, want die heb je nodig om de videolessen te kunnen volgen. Gevorderden sluit naadloos aan op Beginners 2 en kun je na of voor Basiscursus Deel 2 volgen. Met deze cursus breng je jezelf in het (ver)gevorderden niveau! Er komen nieuwe op zichzelf staande technieken aan bod. Gevorderden is leuk en uitdagend en zal je ukelele spel weer verder brengen. Ben jij er klaar voor?

Je speelt behoorlijk ukelele. Je kent al veel akkoorden, speelt verschillende en leuke strum- en tokkelpatronen. Toch zijn er nog ‘de lastige akkoorden’ waar je soms tegenaan loopt. Je mist nog wat variatie en dat ene beetje extra (‘jus’) in je ukelele spel.

Herken je dat?

Dan is Gevorderden waarschijnlijk precies de goede cursus voor jou!

Op veler verzoek is de Gevorderden Cursus eindelijk ook als zelfstudie te volgen. De cursus wordt ook onder begeleiding via ZOOM gegeven.

Wat is je beginniveau?

Gevorderden sluit naadloos aan op Beginners 2. Je speelt op een behoorlijk niveau ukelele. Kunt de meest belangrijke akkoorden spelen, in een vlot tempo neem je deze akkoorden tijdens het strummen over. Je speelt al ballads d.m.v. tokkelen, zoals ‘Hallelujah’ en ‘Make You Feel My Love’. Je hebt al ervaring met barré akkoorden, zoals Bb, Eb, Bm enz. Maar om nou een heel nummer in barrés te spelen, dat is nog een brug te ver. Überhaupt speel je nog niet alle barré akkoorden.

Wat leer je bij Gevorderden?

Om het heel kort en simpel te zeggen: Bij Gevorderden leer je hoe je allround, gevarieerd en met loopjes je muziek te spelen. Je leert écht te luisteren naar je eigen ukelele spel, waardoor je muziek nu echt begint te leven! Het klinkt niet langer meer basaal en saai, maar jij speelt nu echt de sterren van de hemel!

We gaan op zoek naar datgene wat er voor zorgt dat jouw muziek net dat beetje extra krijgt. Waardoor iedereen zegt, ‘ja zo wil ik ook leren spelen’. Het blijft niet bij slaafs strumpatronen volgen en akkoorden spelen, maar we verbinden het met allerlei variaties!

In de oneven lessen starten we een nieuwe song met bijhorende technieken. Deze oefening duurt anderhalve les en in het tweede deel van de even lessen gaan we aan de slag met Blues. Je leert de Blues in allerlei toonsoorten met verschillende variaties te spelen. Daardoor kom je in aanraking met akkoorden die je nog nooit gespeeld hebt.

Daarnaast blijft het fijn om easy nummers te blijven spelen. Dus die komen ook ruimschoots aan bod in deze cursus Gevorderden.

Deze cursus omvat 10 lessen. Voor iedere les staat een week oefentijd. Uiteraard kun je er langer over doen, of korter en je kunt later de lessen altijd nog eens herhalen.

De videolessen zijn uitgebreid en duren meestal tussen de 30 en 60 minuten. Tijdens de les oefen je mee, en het is de bedoeling dat je de instructie (het huiswerk) gaat inoefenen in de week die daarna komt. Bij de volgende les wordt er namelijk altijd eerst teruggeblikt op het huiswerk van de vorige keer. Daarna komt de nieuwe instructie pas weer aan bod.

Het is bijna alsof je live bij de les aanwezig bent!

Evelyn probeert je op een zo’n positief mogelijke manier te motiveren en stimuleren tijdens de les.

Didactische opbouw en doelen

Gevorderden is een door Evelyn zelf ontwikkelde ukelele cursus en heeft een uitstekende didactische opbouw.

Hierdoor leer je op de juiste manier en zeer allround/gevorderd ukelele te spelen. De cursus zit boordevol tips en aanwijzingen.
Aan het einde van deze cursus ben je een gevorderde ukelele speler met voldoende muzikale kennis en speel jij met gemak ook de lastigere akkoorden en strumpatronen.

Inclusief online Lesmateriaal (zelf printen)

Ik wil deze Gevorderden Ukelele Cursus volgen!

Geen € 197,- Maar 117,-