fbpx

Groepslessen Ukelele – Omgeving Den Bosch

Ukelele Leren Spelen in Berlicum

Op Maandagavond zijn er groepslessen in Berlicum (6 km vanaf Den Bosch). Er is een mogelijkheid om je aan te melden voor zowel de Beginners 1 en Beginners 2 cursus.

Ukelele Spelen in Den Bosch door Ukelele4U

Beginners 1 Ukelele Cursus

In 10 lessen leer je in groepsverband de basisbeginselen van het ukelele spelen. Deze cursus is bedoelt voor mensen (volwassenen) die nooit of weinig ukelele gespeeld hebben. Je hebt wel een eigen ukelele en je leert aan de hand van leuke, bekende (pop)liedjes ukelele spelen. Je leert de eerste akkoorden, verschillende strumpatronen enje krijgt veel aandacht voor techniek; voor zowel de rechter- als de linkerhand.

Je krijgt wekelijks live lessen én uitgebreide online videolessen (op een besloten groepspagina), zodat je de lesstof extra goed kunt oefenen én later kunt terugkijken.

De lessen worden gegeven door Evelyn Brouwers, ervaren ukelele docente, Nederlandse Flight Artiest, bekend van YouTube, Instagram, Facebook en Workshops Ukelele door het land.

Beginners 2 Ukelele Cursus

Beginners 2 gaat verder daar waar beginners 1 is geëindigd. De beginakkoorden, zoals C – Am – F – G – Dm en Em kun je al wel spelen en redelijk snel overpakken. Af en toe heb je de E7, D en Eb al eens gespeeld. Je kunt een klein beetje tokkelen. Basisstrumpatronen zoals N nonono en N no ono kun je al spelen. Let wel: als je je aanmeldt voor deze cursus als je beginners 1 niet hebt gedaan, krijg je een voorgesprek om je niveau te bepalen. Dit zal begin september zijn.

Er wordt zoveel mogelijk op maat gewerkt met de groep en mede afhankelijk van de vraag en het niveau van het gemiddelde van de groep gaan we verder met nieuwe akkoorden en strumpatronen te verkennen en te leren spelen. Steeds aan de hand van leuke, bekende popsongs. Doordat je steeds meer akkoorden leert, kun je ook steeds uitgebreidere (pop)songs spelen. Aan het einde van deze cursus speel je veel voorkomende akkoorden, heb je veel verschillende strum- en tokkeltechnieken geleerd.

Je krijgt wekelijks live lessen én uitgebreide online videolessen (op een besloten groepspagina), zodat je de lesstof extra goed kunt oefenen én later kunt terugkijken..

De lessen worden gegeven door Evelyn Brouwers, ervaren ukelele docente, Nederlandse Flight Artiest, bekend van YouTube, Instagram, Facebook en Workshops Ukelele door het land.

Voor beide cursussen geldt, dat het samen spelen in een groep super gezellig is. Je leert met en van elkaar. En zoals al eerder beschreven; Evelyn probeert zoveel mogelijk op maat aandacht te geven en rekening te houden met ieders niveau en leerpunten, maar wel binnen de mogelijkheden en grenzen van de groep.

Ukelele Groepslessen en Corona Maatregelen

We hopen natuurlijk dat de lessen -ivm de maatregelen- nu gewoon op een normale manier door kan gaan en dat er niet opnieuw een lockdown gaat komen tijdens de cursus. Mocht dit toch wel het geval zijn, dan gaan de lessen aangepast door. Via Zoom en een eigen, besloten Groepslespagina kunnen de lessen dan toch doorgang hebben. Mocht dit toch gebeuren, dan is het noodzakelijk dat je een goede internet verbinding en (liefst) laptop of goede tablet/iPhone hebt, waardoor je verder deel kunt nemen aan de cursus. Bedenk s.v.p. of je deze mogelijkheden hebt, voordat je je inschrijft.

Heb je interesse? Meld je dan aan!

De cursus:

10 lessen van 50 min.
In basisschool de Parel, Berlicum (onder voorbehoud)
Maandag avond
Tijden:
19.10-20.00: Beginners 1
20.10-21.00: Beginners 2
Kosten: 175 euro
Incl les materiaal, je brengt je eigen ukelele mee
Max. 15 plaatsen per cursus

De lesdata 2021 (onder voorbehoud):

 • 27-9
 • 4-10
 • 18-10 (hierna herfstvakantie)
 • 1-11
 • 8-11
 • 15-11 (hierna extra week vrij)
 • 29-11
 • 6-12
 • 13-12
 • 20-12

Meld je aan!

Lijkt het je leuk om met een groep wekelijks aan de slag te gaan met je ukelele? Heb je voldoende tijd tussen de lessen door om thuis het geleerde ook toe te passen? Meld je dan aan!

Stuur een mail naar: info@ukelele4u.nl

En vermeld hierin je:

 • (voor- en achter) Naam,
 • voor welke cursus je je aanmeldt (beginners 1 of beginners 2)
 • Mailadres,
 • Adres en
 • Telefoonnummer (voor bereikbaarheid, mocht een les uitvallen)

Deze cursussen zijn voor volwassenen, min. leeftijd 16 jaar

Na je aanmelding krijg je een bevestigingsmail na 6 september (ivm vakantie).

Zie ik je bij de Ukelele Cursus?

Voor vragen en info kun je me altijd mailen naar:

info@ukelele4u.nl