fbpx

Groepslessen Ukelele – Omgeving Den Bosch – 2022

Ukelele Leren Spelen in Berlicum

Op Maandagavond zijn er dit najaar weer ukelele groepslessen in Berlicum (6 km vanaf Den Bosch). Meld je nu aan voor de ukelele Beginners 1 of Beginners 2 cursus!

Ukelele Spelen in Den Bosch door Ukelele4U

Beginners 1 Ukelele Cursus

In deze cursus leer je in groepsverband de basisbeginselen van het ukelele spelen. De cursus is bedoeld voor mensen (volwassenen) die nooit of weinig ukelele gespeeld hebben. Je hebt wel een eigen ukelele en je leert aan de hand van leuke, bekende (pop)liedjes ukelele spelen.

Je leert de eerste akkoorden, verschillende strumpatronen en je krijgt veel aandacht voor techniek; voor zowel de rechter- als de linkerhand. We werken m.b.v. leuke, herkenbare songs. En na de cursus kun je al behoorlijk ukelele spelen.

Beginners 2 Ukelele Cursus

Beginners 2 gaat verder daar waar beginners 1 is geëindigd. De beginakkoorden, zoals C – Am – F – G – Dm en Em kun je al wel spelen en redelijk snel overpakken. Af en toe heb je de E7, D en Eb al eens gespeeld. Je kunt een klein beetje tokkelen. Basisstrumpatronen zoals N nonono en N no ono kun je al spelen. Let wel: als je twijfelt of je je kunt aanmelden voor deze cursus, dan kun je altijd vooraf een voorgesprek aanvragen om je niveau te bepalen.

Er wordt zoveel mogelijk op maat gewerkt met de groep en mede afhankelijk van de vraag en het niveau van het gemiddelde van de groep gaan we verder met nieuwe akkoorden en strumpatronen te verkennen en te leren spelen. Steeds aan de hand van leuke, bekende popsongs. Doordat je steeds meer akkoorden leert, kun je ook steeds uitgebreidere (pop)songs spelen. Aan het einde van deze cursus speel je veel voorkomende akkoorden, heb je veel verschillende strum- en tokkeltechnieken geleerd.

Jouw Ukelele Docent

De lessen worden gegeven door Evelyn Brouwers, bekend van YouTube (155.000+ views), Instagram (bijna 2000 volgers), Facebook (bijna 4000 volgers) en is een van de internationale Flight Artiesten van het bekende ukelele A merk Flight. Ze geeft al jaren workshops in het hele land en groepslessen ukelele aan cursisten in omgeving Den Bosch.

Voor beide cursussen geldt: dat je wekelijkse live lessen in de Moerkoal én uitgebreide online videolessen (op een besloten groepspagina) krijgt. Op deze manier kun je jouw lesstof extra goed oefenen én je kunt deze later thuis terugkijken! Dit is een unieke werkwijze en zul je niet zo heel vaak bij vergelijkbare cursussen terugvinden!

Daarnaast is het samen spelen in een groep natuurlijk ook nog eens super gezellig. Je leert met en van elkaar. Dit werkt enorm motiverend. En zoals al eerder beschreven; Evelyn werkt altijd zoveel mogelijk op maat; geeft iedereen zoveel mogelijk aandacht. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders niveau en leerpunten, maar wel binnen de mogelijkheden en grenzen van de groep.

Ukelele Groepslessen en Corona Maatregelen

We hopen natuurlijk dat de lessen -ivm de maatregelen- nu gewoon op een normale manier door kan gaan en dat er niet opnieuw een lockdown gaat komen tijdens de cursus. Mocht dit toch wel het geval zijn, dan gaan de lessen aangepast door. Via Zoom en een eigen, besloten Groepslespagina kunnen de lessen dan toch doorgang hebben. Mocht dit toch gebeuren, dan is het noodzakelijk dat je een goede internet verbinding en (liefst) laptop of goede tablet/iPhone hebt, waardoor je verder deel kunt nemen aan de cursus. Bedenk s.v.p. of je deze mogelijkheden hebt, voordat je je inschrijft.

Heb je interesse? Meld je dan aan!

Let op: je bent pas aangemeld, nadat je deze bevestigingsmail hebt ontvangen.

De cursus:

Lessen van 75 min. plus digitale lessen, dus naslag werk! Nooit meer thuis ‘verzuipen’
In De Moerkoal, Driezeeg 20, Berlicum
Maandag avond
Tijden:
19.00-20.15: Beginners 1
20.30-21.45: Beginners 2
Kosten: 175 euro, plus 5 euro lesmateriaal
Lesmateriaal krijg je bij de cursus, je brengt je eigen ukelele mee

De lesdata 2022:

 • 10-10
 • 17-10 (hierna herfstvakantie)
 • 31-10
 • 7-11
 • 14-11
 • 21-11
 • 28-11 (hierna extra week vrij)
 • 12-12
 • (19-12 reserve datum voor evt. uitloop)

Meld je aan!

Lijkt het je leuk om met een groep wekelijks aan de slag te gaan met je ukelele? Heb je voldoende tijd tussen de lessen door om thuis het geleerde ook toe te passen? Meld je dan aan!

Stuur een mail naar: info@ukelele4u.nl

En vermeld hierin je:

 • (voor- en achter) Naam,
 • Heel belangrijk: voor welke cursus je je aanmeldt (Beginners 1 of Beginners 2)
 • Mailadres,
 • Adres en
 • Telefoonnummer (voor bereikbaarheid, mocht een les uitvallen)

Deze cursussen zijn voor volwassenen, min. leeftijd 16 jaar

Na je aanmelding krijg je een bevestigingsmail. Let op: je bent pas aangemeld, nadat je deze bevestigingsmail hebt ontvangen.

Zie ik je bij de Ukelele Cursus?

Voor vragen en info kun je me altijd mailen naar:

info@ukelele4u.nl